INFORMATION

På gång och kommande agenda händelser 


Här hittar ni nu en länklista direkt till höstens kurser 
 VIKTIGT DATUM ATT FLAGGA FÖR :


Nu kallar styrelsen in till 2020, årets första medlemsmöte.


Tid: Den 13 Januari Kl: 13.00

Plats: Vita villan i stora salen ute på Skälby Gård.


Varmt välkomna alla medlemmar hälsa styrelsen


22/8-19 kl: 14:00 till 16:00

Uppstartsmöte ute på Skälby Kungsgård


Välkomna både

icke medlemmar och medlemmar.

Vi bjuder på fika och pratar om vikten av att ha ett mobiltBankID / bankID


10/06-19

Jörgen Danielsson tipsar om en läsvärd länk om Seniornet Sweden Växjö.

Värt att läsa. Klicka på länken här under så kommer du till artiklen.


 SVT nyheter01/06-19

Viktig information


Från och med idag kommer vi inte längre att ha kontoret placerat ute på Skälby utan detta finns nu hos Charlotté Vesterman. Här kan ni även komma på rådgivining. Som tidigare gäller då även tidsbokning på överenskomna tider. 


För meddelande finns nu ett brevinkast ute i herrgårdsvillan på bottenplan vid toaletterna i skåp nr 5. Här är även en skylt så du hittar vilket skåp som du kan lägga ner i. Vi tittar till den med jämna mellanrum. Så vid snabba ärenden är det bättre att kontakta mig Charlotté direkt på Mobilnr: 072-281 19 87. Går bra när som att ringa mig i veckorna. För övriga ärende som rör era kursval kontaktas berörda cirkelledare för deras kurser. 


Kurslokalerna kommer vara kvar som tidigare. Enbart kontoret som flyttat.


Vi planera in höstens kurser redan nu lite grovt överblickat.


Så håll lite kolla på sidan över cirklar så ser ni kurser och tider för dessa. 

Allt planerande räknas vara klart i slutet av sommaren.


Vid faktura/medlemssidans inloggning mm, frågor kontakta ni även mig Charlotté så hjälper jag dig med detta.
28/05-19

Hade vi styrelsemöte ute på Skälbygård. Detta protokoll finns nu klart att ta del av för den som vill via e-post.05/02-19

I veckan som varit har vi representerat SeniorNet Kalmarklubben på Öland

Jan Söder och Jörgen Danielsson var nere den 23/5  i Mörbylånga där Mörbylånga kommun hade en träff på 3 timmar för äldre i Digitaliseringen med hjälp av Skansenskolans 9 klassare. Dessa var även med i Färjestaden informations dagar den 25/5 och 26/5 på Skansen Hotellet. I Färjestaden var Jan Söder och Bertil Lunden på torsdagen och Jan Söder och Charlotté Vesterman på fredagen. Här fick vi prata med de som kom och lyssna av vilka behov det finns idag bland äldre. Detta tar vi med oss och är en bra riktlinje för vilka behov som ligger i dagsläget. Mycket var hur mobiltelefonerna fungerar och Bank ID. Appar var med på tapeten. 

Jag måste få säga att ungdommarna var mycket duktiga och tålmodiga. Dock kan jag fundera på vad tre timmar ger för resultat i längden och det var dock då bara ett ca 350 tal som kunde få innbjudan att delta på detta som kommunen anordnade. Liknade träffar kommer nu att hållas runt i Kalmari Maj månad här och dessa är med lagda på tre timmar en gång till ca 100 st per tillfällen dock då på kvällarna. så här kommer vi inte att medverka som utställare. Är det någon i föreningen som kommer att delta så hör av er om ni vill hämta lite reklam hos mig så kan ni representera föreningen lite under den kväll ni är med. 
11/04-19

Kommande event som Seniornet Sweden-Kalmar  ska medverka i är informationsträffarna för seniorer som Mörbylånga kommun ska hålla vid tre tillfällen. Dessa dagar blir i Mörbylånga den 23/4 , samt i Färjestaden den 25/4 och 26/4. Vi som kommer medverka på dessa träffar är då Jan Söder, Jörgen Danielsson, Bertil Lunden och Charlotté Vesterman. Här kommer vi svara på frågor rörande vår förening och vad vi kan hjälpa till med när det gäller utbildningar och annat som rör våra medlemmar mm.06/04-19

Lite om åtets årsmöte.Var ett bra möte med många medlemmar som kom. Vi har nu fått en komplett styrelse och framtiden ser bra ut för föreningen. Protokollet kommer snart att vara ute på hemsidan så alla kan ta del av mötets gång. 


Kurserna rullar på och avlöser varandra här snabbt och välbesökta. Mycket roligt. Lite kurser finns fortfarande att teckna sig till innan sommaren kommer. Vi kommer även att ha lite föreläsningar som ska bokas in här till sommaren. Har du något spännande förslag så skicka gärna in detta till mig så kolla vi om det går att få fatt på någon som kan komma till oss i ämnet.


Glöm inte att om du får problem med din Mina sidor på seniornet.se sida så ringer du bara till mig så hjälper jag dig med medlemsidan och din faktura om du inte hittar den via din e-post.


Som en del redan har fått reda på är att jag fått byta telenummer mitt nummer hittar nu om oss. Detta då tekniken även för mig blir lite för gammal och sluta då fungera som den ska.  Vill du hämta informationsmaterial och dela ut så finns det att hämta hos mig. För syns vi inte finns vi inte.


Med avslutande ord för denna korta notis så vill jag ännu en gång vurma för att om ni har något nytt att önska som cirkell och kan tänkas hålla i detta med en vän så hjälper jag till med allt som behövs runt detta. 

Minimum krav för att hålla en cirkel är att ni är minst 4 st deltagare och håller minst 3 träffar. Arrangemanget och närvarolistan hjälper jag dig med och skapar då många känner att detta är svårt. Beställ gärna en tid om du är nyfiken på hur detta fungerar så hjälper jag till att komma igång med alla bitar runt att hålla en kurs.


Material ordna vi tillsammans och tar fram till din cirkel. Krav är att ni har någon form av dator, platta eller teknikapparat som ligger i föreningens anda om IT kunskap. Här händer alltid nya uppdateringa och nya apparater funktionsdetaljer så som att kopla en trådlös skrivare till dator eller mobilen. Likaså öron hörlurar som idag är trådlösa och hur dessa kopplas samman. och mycket mera. Behoven är olika och även viljan att kunna allt kan vara begränsad för många. Tänk på att din hobby idag även den kanske är knuten till IT hjälpmedel. Och många fler är intresserade av att kunna ta hjälp av detta men hindras av att det kanske känns svårt. Där kan då du vara nyckelpersonen för att dela med dig av dina kunskaper i området.


Hobby kan vara att du skapar mönster med din dator för att sedan kunna sy upp med maskin eller mönster till brodyr.

Behöver inte bara vara tekniska saker som hobby utan mycket idag finns för att kunna redigera foto till fina kort. Ja som ni ser finns massor man kan hitta på som även berikar hobby idag. Och du, det finns även hur man odla i växthus eller fribädd på Internet. Det passar bra till vårens utmaningar för odlingar. Eller hur hittar jag på internet det jag söker, och hur använder jag detta. Är med en bra tillgång för cirklar.


På återhörandes

Mvh

Charlotté
Varmt välkomna alla medlemmar till årsmöte

hos SeniorNet i Kalmar


I år har vi glädjen att få hit en föreläsare från en av våra Banker här i Kalmar.


Det kommer vara en representant från Handelsbanken som kommer att prata om

vårat BankID och lite runt säkerheten runt detta. BankID är ej knutet till en specifik bank utan är det digitala verktyg för att kunna identifiera oss på internet med en digital signatur.


Vi möts upp ute på Skälbygård i vita villan


Tid: Den 4 April 2019,


Tid: kl 13.00 till 15.00 på Skälby gård, Skällbyallén 6


Föreningens syfte är att utveckla kunskapen hos sina medlemmar inom IT och internet för att kunna ta fördel i att använda de tjänster och möjligheter som den globala kommunikationsteknik har idag. Därför erbjuder varje klubb egna kurser med innehåll som är anpassade efter medlemmarnas behov.

För att se din lokala klubbs kurser gå in på hemsidan

www.seniornet-kalmar.se och vidare till kurser


Vårt motto är:

"Seniorer lär seniorer IT"


"Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Digitaliseringen är en av de faktorer som skapar störst förändring i dagens samhälle och den påverkar alla delar av samhället. Alla ska ges möjlighet att ta del av digitaliseringen och de fördelar den för med sig"


Som medlem i SeniorNet får du utöver att gå kurser i grundläggande datoranvändning också möjlighet att logga in på SNS hemsida.

www.seniornet.se


Då får du tillgång till en mängd nyttig information.


Några exempel;

Vad man ska tänka på när man köper dator

Köpguide till Surfplattor respektive Läsplattor. Vad är skillnaden?

Information om Mobiltelefoner,

Information om Operativsystem

Information om Program och Appar

Information om Internetuppkoppling

och mycket mer


Varmt välkommen till SeniorNet Sweden/Kalmar

Kurslokaler i sammarbete med Studiefrämjandet Småland-Gotland

Adress: Skälbyallén 6, Kalmar13/03-19


Hade vi ett styrelsemöte och satte ett planerat datum för kommande årsmöte. Mer info kommer om datum och tid.

 

18/01-19

 

Lite från 2019 årets första startmöte. Det var roligt att se att så många möttes upp och många nya ansikten syntes med. Hälsa både gamla och nya medlemmar välkomna på detta möte vi hade. Så roligt att träffa er alla. 

 

Från dagens föreläsning som handlade om att använda datorn till sin hobby. Jörgen visade sin hobby genom att visa oss hur vi kan se på våran rymd med olika teleskop och med våran dator vi har hemma. Hur vi genom dessa medel kan logga in på olika hemsidor med att där få glädjen att med teleskop se vad som finns där ute.

 

Vi hade glädjen att få se i realtid hur Jörgen Danielsson tog ett kort 23 miljoner ljusår bort i  en Galax Messier 101 som  finns strax över "handtaget" i Karlavagnen.  Han förklarade med att bilder man tar med teleskop visar vad vårat öga kan se med andra ord svartvita bilder.

 

För att få dessa vackra bilder på nebolusor och planeter med färger. berättade han att då använder man olika typer av filter på teleskopen som ger vackra bilder.

 

Bild finns att se här bredvid  till höger på sidan.

 

 

Vi gick även igenom vilka kurser våren har att erbjuda till er. Och att schemat ligger under fliken kurser här på hemsidan. Många kurser blev nu även fylda. Dessa ser ni även på schemat vilka dessa är och vilka som går att anmäla sig till. 

 

Lika så gick vi igenom hur nya datalagen påverka även föreningslivet och vad vi måste ta hänsyn till i och med detta. Så här uppmanas ni ännu än gång att kolla på eran medlemsida hos oss att ni har rätt uppgifter inskrivna så vi kan nå er vid olika frågor. Även att det behövs

en e-postadress idag.

 

 

 

 

Välkomna till informations / Startmöte

den 16 Januari 2019, kl: 14:00 - 16:00

 

Vi bjuder in medlemmar och icke medlemmar till vita Herrgårdsbyggnaden på

Skälbyallén 6 i Kalmar

 

Dagens föreläsare: Jörgen Danielsson

Ämne: Fjärrskådning med datorns hjälp

 

Här kommer vi att informera om de kommande kurser och händelser som kommer finnas inför våren. En del av dessa kan du redan idag göra en intresseanmälan till under kurser / schema på våran hemsidan för våren 2019.

 

Har du något du vill skall informeras om eller du kanske har ett förslag på nya utbildningar?

Likaså om du har / vet om en intressant föreläsare som du tror skulle vara intressant att lyssna till under kommande termin. Mottages detta gärna. Skriv då en rad in till oss på info@seniornet-kalmar.se så skall vi kolla upp detta i mån av tid och cirkelledare.

 

Fram tills dess får vi önska er alla en härlig adventstid i väntan på Tomten och

ett riktigt Gott Nytt År.

 

Så ses vi nästa år med nya friska och framförallt

roliga cirkelstunder tillsammans igen.

 

Mvh

SeniorNet Kalmar   

 

 

13/12-18

 

Nu önskas en trevlig Lucia till er alla och hoppas ni får en trevlig dag, med mycket lucebullar och tända ljus

 

Nu börja kontoret ta form och jag är på plats i Herrgåden på Skälby. Vinter/vårens schema ligger nu ute och klart med tider. Väntar bara på direktlänken till Studiefrämjandets bokningssida. Men så länge går det bra att boka via info@seniornet-kalmar.se som många redan börjat göra. Kul ska bli roligt att åter se er alla här under vårterminen. Och som vanligt kommer jag ha bokade tider personliga för er på Torsdagar och Fredagar. Ni kan boka from. Januari vecka 3.

 

Planerat medlemsmöte/startmöte ligger med här i tidsramen den 16/1 2019 kl 14.00 till 16.00

Så glöm inte redan nu att boka in denna dag i era kalendrar.

Med varma Lucia hälsningar

Charlotté

 

 

 

7/12-18

Från och med nästa vecka kommer vi att ha kontor inne på Skälby kungsgård, med adress

Skälbyallén 6. Vita herrgårdsvillan

Var ett mycket bra och givande möte den 5/12-8 tack alla som kom hit. Nu jobbar vi för att nå dessa mål 2019. Vi fick även en komplett styrelse fram till nästa årsmöte. Där kom Jörgen Danielsson in som ledarmot och Inga-Lill Lindgren in som sekreterare.

 

Protokollet kommer finnas inne på kontoret över dagens möte. Även schema för vårens kurser kommer snart att finnas här på hemsidan. Tills dess kan ni alltid ringa till mig på 072-281 19 87 för att boka in er på kurserna som kommer attt vara Grundkurs 1, IOS, Android, Windows 10, Sociala medier.

 

Vi har ev. en till kursledare som kommer att hjälpa till under kommande kurser. Inget är ännu bestämt. Men håll ögonen på hemsidan.

 

Det som ligger närmast i tiden är nu att från och med den 10/12 ska vi få tillträde till kontoret i villan och där kommer vi att ordna så det går att boka in tider för samtal och personlig hjälp.

 

3--7/12-18

Nyhetsbrev från riksorganisationen SeniornetSweden

Klicka på länken för att läsa brevet

 

 

 

Nu kallas alla medlemmar till möte

 

Välkomna till Medlemsmöte med SeniorNet Kalmar

Den 5 december 2018,

Tid: kl 14.00 till 16.00 på Skälby gård, Skällbyallén 6

 

Vi kallar till detta möte för att diskutera hur vi ska fortsätta vår viktiga verksamhet med att lära seniorer använda dator och internet. Vi vädjar till er att komma till mötet och att fundera på vad du kan medverka till som styrelsemedlem och att kanske verka som cirkelledare.

 

På dagordningen kommer vi bl a.  att ta upp de kurser som kommer att starta upp i Januari 2019

 

 

 

14/11-18

 Styrelsemöte med planering inför kommande medlemsmöte den 5/12-18 kl 14,00

 

 

 

 

17/10-18

Många har hört av sig till oss och undrat över när kurserna ska starta inför hösten. Så här vill vi meddela hur det ser ut just nu.

 

Då vi har haft lite svårt att lösa kurserna här i höst p.g.a för lite ledare, kan vi nu meddela att detta börja se bättre ut. Från och med den 1 December börja Jag Charlotté  aktivt att arbeta i föreningen igen. Jag kommer att finnas nåbar från December månad och tar då även upp intresseanmälningar till kurser. Planering hur och vad som kommer att finnas tar vi upp på kommande styrelsemöte. Men redan idag går det bra att kontakta oss vid frågor om utbudet. 

 

På agendan ligger nu ett styrelsemöte i Oktober/November och vi kommer att kalla in er alla medlemmar till ett uppstarts möte här snart.  Detta kommer då också att bli en extra årstämma. Här kommer vi pressentera kommande händelser.

 

Vet du med dig att du själv kan bidra med lite tid med att hålla i några av grundkurserna. Kontakta då någon av oss i styrelsen.

 

Mvh

Charlotté Vesterman och

Styrelsen Seniornet i Kalmar