Info. kalenderhändelser

På gång och kommande agenda händelser 


Varmt välkomna alla medlemmar till årsmöte

hos SeniorNet i Kalmar


I år har vi glädjen att få hit en föreläsare från en av våra Banker här i Kalmar.


Det kommer vara en representant från Handelsbanken som kommer att prata om

vårat BankID och lite runt säkerheten runt detta. BankID är ej knutet till en specifik bank utan är det digitala verktyg för att kunna identifiera oss på internet med en digital signatur.


Vi möts upp ute på Skälbygård i vita villan


Tid: Den 4 April 2019,


Tid: kl 13.00 till 15.00 på Skälby gård, Skällbyallén 6


Föreningens syfte är att utveckla kunskapen hos sina medlemmar inom IT och internet för att kunna ta fördel i att använda de tjänster och möjligheter som den globala kommunikationsteknik har idag. Därför erbjuder varje klubb egna kurser med innehåll som är anpassade efter medlemmarnas behov.

För att se din lokala klubbs kurser gå in på hemsidan

www.seniornet-kalmar.se och vidare till kurser


Vårt motto är:

"Seniorer lär seniorer IT"


"Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Digitaliseringen är en av de faktorer som skapar störst förändring i dagens samhälle och den påverkar alla delar av samhället. Alla ska ges möjlighet att ta del av digitaliseringen och de fördelar den för med sig"


Som medlem i SeniorNet får du utöver att gå kurser i grundläggande datoranvändning också möjlighet att logga in på SNS hemsida.

www.seniornet.se


Då får du tillgång till en mängd nyttig information.


Några exempel;

Vad man ska tänka på när man köper dator

Köpguide till Surfplattor respektive Läsplattor. Vad är skillnaden?

Information om Mobiltelefoner,

Information om Operativsystem

Information om Program och Appar

Information om Internetuppkoppling

och mycket mer


Varmt välkommen till SeniorNet Sweden/Kalmar

Kurslokaler i sammarbete med Studiefrämjandet Småland-Gotland

Adress: Skälbyallén 6, Kalmar13/03-19


Hade vi ett styrelsemöte och satte ett planerat datum för kommande årsmöte. Mer info kommer om datum och tid.

 

18/01-19

 

Lite från 2019 årets första startmöte. Det var roligt att se att så många möttes upp och många nya ansikten syntes med. Hälsa både gamla och nya medlemmar välkomna på detta möte vi hade. Så roligt att träffa er alla. 

 

Från dagens föreläsning som handlade om att använda datorn till sin hobby. Jörgen visade sin hobby genom att visa oss hur vi kan se på våran rymd med olika teleskop och med våran dator vi har hemma. Hur vi genom dessa medel kan logga in på olika hemsidor med att där få glädjen att med teleskop se vad som finns där ute.

 

Vi hade glädjen att få se i realtid hur Jörgen Danielsson tog ett kort 23 miljoner ljusår bort i  en Galax Messier 101 som  finns strax över "handtaget" i Karlavagnen.  Han förklarade med att bilder man tar med teleskop visar vad vårat öga kan se med andra ord svartvita bilder.

 

För att få dessa vackra bilder på nebolusor och planeter med färger. berättade han att då använder man olika typer av filter på teleskopen som ger vackra bilder.

 

Bild finns att se här bredvid  till höger på sidan.

 

 

Vi gick även igenom vilka kurser våren har att erbjuda till er. Och att schemat ligger under fliken kurser här på hemsidan. Många kurser blev nu även fylda. Dessa ser ni även på schemat vilka dessa är och vilka som går att anmäla sig till. 

 

Lika så gick vi igenom hur nya datalagen påverka även föreningslivet och vad vi måste ta hänsyn till i och med detta. Så här uppmanas ni ännu än gång att kolla på eran medlemsida hos oss att ni har rätt uppgifter inskrivna så vi kan nå er vid olika frågor. Även att det behövs

en e-postadress idag.

 

 

 

 

Välkomna till informations / Startmöte

den 16 Januari 2019, kl: 14:00 - 16:00

 

Vi bjuder in medlemmar och icke medlemmar till vita Herrgårdsbyggnaden på

Skälbyallén 6 i Kalmar

 

Dagens föreläsare: Jörgen Danielsson

Ämne: Fjärrskådning med datorns hjälp

 

Här kommer vi att informera om de kommande kurser och händelser som kommer finnas inför våren. En del av dessa kan du redan idag göra en intresseanmälan till under kurser / schema på våran hemsidan för våren 2019.

 

Har du något du vill skall informeras om eller du kanske har ett förslag på nya utbildningar?

Likaså om du har / vet om en intressant föreläsare som du tror skulle vara intressant att lyssna till under kommande termin. Mottages detta gärna. Skriv då en rad in till oss på info@seniornet-kalmar.se så skall vi kolla upp detta i mån av tid och cirkelledare.

 

Fram tills dess får vi önska er alla en härlig adventstid i väntan på Tomten och

ett riktigt Gott Nytt År.

 

Så ses vi nästa år med nya friska och framförallt

roliga cirkelstunder tillsammans igen.

 

Mvh

SeniorNet Kalmar   

 

 

13/12-18

 

Nu önskas en trevlig Lucia till er alla och hoppas ni får en trevlig dag, med mycket lucebullar och tända ljus

 

Nu börja kontoret ta form och jag är på plats i Herrgåden på Skälby. Vinter/vårens schema ligger nu ute och klart med tider. Väntar bara på direktlänken till Studiefrämjandets bokningssida. Men så länge går det bra att boka via info@seniornet-kalmar.se som många redan börjat göra. Kul ska bli roligt att åter se er alla här under vårterminen. Och som vanligt kommer jag ha bokade tider personliga för er på Torsdagar och Fredagar. Ni kan boka from. Januari vecka 3.

 

Planerat medlemsmöte/startmöte ligger med här i tidsramen den 16/1 2019 kl 14.00 till 16.00

Så glöm inte redan nu att boka in denna dag i era kalendrar.

Med varma Lucia hälsningar

Charlotté

 

 

 

7/12-18

Från och med nästa vecka kommer vi att ha kontor inne på Skälby kungsgård, med adress

Skälbyallén 6. Vita herrgårdsvillan

Var ett mycket bra och givande möte den 5/12-8 tack alla som kom hit. Nu jobbar vi för att nå dessa mål 2019. Vi fick även en komplett styrelse fram till nästa årsmöte. Där kom Jörgen Danielsson in som ledarmot och Inga-Lill Lindgren in som sekreterare.

 

Protokollet kommer finnas inne på kontoret över dagens möte. Även schema för vårens kurser kommer snart att finnas här på hemsidan. Tills dess kan ni alltid ringa till mig på 072-281 19 87 för att boka in er på kurserna som kommer attt vara Grundkurs 1, IOS, Android, Windows 10, Sociala medier.

 

Vi har ev. en till kursledare som kommer att hjälpa till under kommande kurser. Inget är ännu bestämt. Men håll ögonen på hemsidan.

 

Det som ligger närmast i tiden är nu att från och med den 10/12 ska vi få tillträde till kontoret i villan och där kommer vi att ordna så det går att boka in tider för samtal och personlig hjälp.

 

3--7/12-18

Nyhetsbrev från riksorganisationen SeniornetSweden

Klicka på länken för att läsa brevet

 

 

 

Nu kallas alla medlemmar till möte

 

Välkomna till Medlemsmöte med SeniorNet Kalmar

Den 5 december 2018,

Tid: kl 14.00 till 16.00 på Skälby gård, Skällbyallén 6

 

Vi kallar till detta möte för att diskutera hur vi ska fortsätta vår viktiga verksamhet med att lära seniorer använda dator och internet. Vi vädjar till er att komma till mötet och att fundera på vad du kan medverka till som styrelsemedlem och att kanske verka som cirkelledare.

 

På dagordningen kommer vi bl a.  att ta upp de kurser som kommer att starta upp i Januari 2019

 

 

 

14/11-18

 Styrelsemöte med planering inför kommande medlemsmöte den 5/12-18 kl 14,00

 

 

 

 

17/10-18

Många har hört av sig till oss och undrat över när kurserna ska starta inför hösten. Så här vill vi meddela hur det ser ut just nu.

 

Då vi har haft lite svårt att lösa kurserna här i höst p.g.a för lite ledare, kan vi nu meddela att detta börja se bättre ut. Från och med den 1 December börja Jag Charlotté  aktivt att arbeta i föreningen igen. Jag kommer att finnas nåbar från December månad och tar då även upp intresseanmälningar till kurser. Planering hur och vad som kommer att finnas tar vi upp på kommande styrelsemöte. Men redan idag går det bra att kontakta oss vid frågor om utbudet. 

 

På agendan ligger nu ett styrelsemöte i Oktober/November och vi kommer att kalla in er alla medlemmar till ett uppstarts möte här snart.  Detta kommer då också att bli en extra årstämma. Här kommer vi pressentera kommande händelser.

 

Vet du med dig att du själv kan bidra med lite tid med att hålla i några av grundkurserna. Kontakta då någon av oss i styrelsen.

 

Mvh

Charlotté Vesterman och

Styrelsen Seniornet i Kalmar

 

Nu kan vi även hjälpa dig med att få ditt medlemskort inplastat.


Vid medtaget kort pris 15 kr


Om vi ska skriva ut och plasta in åt dig. Pris 20 kr

Har du ny e-postadress eller nytt telefonnr/mobilnr?

 

Glöm inte meddela oss på Seniornet Kalmar!

 

Vi kan behöva komma i kontakt med dig av en eller annan viktig anledning.